Συνέντευξη τύπου για εγγραφή εθελοντών δοτών στην Τράπεζα Μυελού των Οστών

Στην πραγματικά πολύ σημαντική εκδήλωση για την εγγραφή εθελοντών δοτών στην Τράπεζα Μυελού των Οστών, που θα γίνει αύριο Κυριακή 1 Ιουνίου στη λίμνη του Καϊάφα, αναφέρθηκαν χθες οι συντελεστές της, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

pressconf_20140530_protinews_kaiafas

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ολύμπια» στον Καϊάφα, με βασικό διοργανωτή το «ΑΒ FOOD MARKET ΖΑΧΑΡΩΣ» -που λαμβάνει μέρος στην πανελλήνια ημέρα εθελοντισμού των καταστημάτων ΑΒ-το οποίο φιλοξενεί το ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ», για τον παραπάνω ιερό σκοπό. Αρχικά μίλησε ο υπεύθυνος του καταστήματος ΑΒ Ζαχάρως και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αναστ. Κάππος, ο οποίος υπογράμμισε πως «η εθελοντική προσφορά μυελού των οστών αποτελεί το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον άνθρωπο», επισημαίνοντας συγχρόνως ότι «με ένα μικρό δείγμα από το σάλιο μας μπορεί να σωθεί μια ζωή». Από την πλευρά του εξάλλου ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του συλλόγου εθελοντισμού, δράσης & άθλησης «Ποδηλάτες Ζαχάρως» κ. Μίλτος Θάνος που στηρίζει την εκδήλωση, τόνισε ότι «επειδή ο σύλλογός μας χαρακτηρίζεται από τη λέξη εθελοντισμός, το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε αυτόν που προσπαθεί για τη ζωή». Συγχρόνως επεσήμανε ότι μελλοντική επιδίωξη των μελών του συλλόγου, είναι να προσφέρουν έμπρακτα στο συγκεκριμένο ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα.

Έκκληση…
Συγκίνηση εξάλλου προκάλεσε η παρουσία της κ. Αναστασίας Σιμιτζή η οποία για δύο χρόνια βρισκόταν στο νοσοκομείο «Ελπίδα» με την κόρη της, που τώρα δεν είναι στη ζωή. «Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για μια απλή ίωση που θα περάσει με αντιβίωση, αντίθετα, από τη στιγμή που το παιδί ή ένας άνθρωπος φτάσει στη μεταμόσχευση πρέπει να βρεθεί και ο 100% συμβατός δότης μυελού των οστών για να πετύχει και η μεταμόσχευση. Αυτός είναι ο ρόλος του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», να βρει εθελοντές για να δώσουν ζωή. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των εθελοντών, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να βρεθεί δότης. Σαν μάνα που έχω ζήσει όλα αυτά, κάνω έκκληση σε όλους να παραβρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Μια ώρα από το χρόνο μας μπορεί να σώσει ζωές» ανάφερε η κ. Σιμιτζή. Επίσης η πρωταθλήτρια στην Ξιφασκία με αμαξίδιο Έφη Βλάμη που κατάγεται από τη Ζαχάρω, θα παραστεί στην εκδήλωση και δήλωσε στην «ΠΡΩΤΗ»: «Από την πλευρά μου θέλω να τονίσω ότι πρέπει ο κόσμος της Ηλείας να σταθεί δίπλα στην προσπάθεια. Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Και είναι πολύ σημαντικό να εγγραφούν εθελοντές όλοι για να σωθούν ζωές. Σε πολλές περιπτώσεις η θεραπεία μπορεί να προέλθει μόνο από δότες και αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας».
efivlami
Να σημειωθεί ότι στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει καθαρισμός στο νησάκι του Καϊάφα.

<

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password