Δρόμος της Φωτιάς 2018

Ο ποδηλατικός διασυλλογικός αγώνας 8ος Δρόμος της Φωτιάς θα πραγματοποιηθεί στη 1 Ιουλίου, συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε. Ηλείας υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Όμιλο Πύργου και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

ΑΓΩΝΙΣΜΑ:

Δρόμος Αντοχής. Υπάρχουν 2 διαδρομές, FUN 37 km και 76χλμ (Διασυλλογικός).

Θα υπάρχει σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και χρηματικό έπαθλο 740€ για τους 15 πρώτους της διαδρομής 76χλμ RACE.

 Κατεβάστε την Προκήρυξη  του Αγώνα, PDF 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν αποσταλεί ως την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 στις κατάλληλα διαμορφωμένες φόρμες. Υπάρχει δυνατότητα ατομικής και ομαδικής δήλωσης με αντίστοιχη φόρμα κατά περίπτωση. Παρακαλούνται τα σωματεία να κάνουν χρήση της φόρμας ομαδικής συμμετοχής.

Παράβολο συμμετοχής δέκα ευρώ (10€) για τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών, το οποίο καταβάλλεται στη γραμματεία πριν την παραλαβή του αριθμού.

Στη διαδρομή RACE μπορεί να συμμετέχουν μόνο αθλητές με δελτίο. Εξαιρείται η κατηγορία OPEN στην οποία μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες χωρίς δελτίο με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης που θα διατίθεται στη γραμματεία του αγώνα.

Στη διαδρομή FUN μπορούν να συμμετέχουν και ποδηλάτες χωρίς δελτίο με τη συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης που θα διατίθεται στη γραμματεία του αγώνα.

Οι ανήλικοι συμμετέχοντες χωρίς δελτίο θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Ο εξοπλισμός και οι εξαρτήσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

Πρόκειται για δύο ανεξάρτητες διαδρομές που προσαρμόζονται στην φυσική κατάσταση του κάθε αγωνιζόμενου (βατή και απαιτητική).

Στην διαδρομή Race θα παρέχονται υπηρεσίες neutral service και τροχοί αγώνων κούρσας χορηγία της ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. IDEAL BIKES και της εταιρείας Eurotrade LTD – Shimano.

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

Ώρα λειτουργίας γραμματείας 08:00

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Διαδρομή FUN 37km

Άνδρες

 • F1 <18 ετών (<2000)
 • F2 19 – 29 ετών (1989 – 1999)
 • F3 30 – 39 ετών (1979 – 1988)
 • F4 40+ ετών (1978+)

Γυναίκες

 • FW1 <18 ετών (<2000)
 • FW2 18+ ετών (<2000+)

Σημείωση: Για τη συμμετοχή στη διαδρομή FUN δεν απαιτείται δελτίο

Διαδρομή 76χλμ (Διασυλλογικός)

 • Έφηβοι 17-18 ετών (2000 – 2001)
 • Άνδρες 19 – 29 ετών  (1989 – 1999)
 • Μάστερς 30 – 59 (1959 -1988)

 

Γυναίκες

 • Νεανίδες <18 (<2000)
 • Γυναίκες 18+ (1999+)

 

OPEN

 • Άνδρες 18+ (1999+)
 • Γυναίκες 18+ (1999+)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Ώρα εκκίνησης

 • 09.00 Άνδρες, Μαστερς
 • 09.10 Έφηβοι, Γυναίκες και Νεάνιδες και ΟΠΕΝ/Sportive της μεγάλης απόστασης
 • 09.20 ΟΠΕΝ/Sportive διαδρομής FUN.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ

Διαδρομή FUN 37km

Ξεκινώντας από το Γυμνάσιο Ζαχάρως, κατευθυνόμαστε προς την παραλία της Ζαχάρως, με το όχημα του προπομπού να δίνει το βήμα της προεκκίνησης. Από εκεί προς στο Στάδιο της Ζαχάρως και στη συνέχεια διασχίζοντας τα φανάρια της πόλης μέσω της Εθνικής Οδού κατευθυνόμαστε προς τον Μπισχινοκάμπο. Περνώντας από το παραλιακό χωριό του Κακοβάτου προχωράμε και συναντάμε το Νεοχώρι.  To ελεύθερο δίνεται στην μεγάλη ευθεία στο 10ο χλμ. όπου στρίβουμε αριστερά και βγαίνουμε πάλι την Εθνική Οδό με κατεύθυνση την Ζαχάρω.

Οι αγωνιζόμενοι συνεχίζουν μέχρι την θέση «Κλειδί» περνώντας από τα Ιαματικά λουτρά του Καϊάφα. Εκεί συναντούν πάλι την Εθνική Οδό (27ο χλμ) και κινούνται αριστερά προς την Ζαχάρω μέχρι το Στάδιο (32ο χλμ) όπου και στρίβουν δεξιά προς την παραλία. Περνώντας από τον παραλιακό δρόμο τερματίζουν έξω από το Γυμνάσιο Ζαχάρως έχοντας ολοκληρώσει μια διαδρομή 37 χλμ.

Εκτιμώμενος χρόνος: 1 ώρα 40 λεπτά

Χάρτης και υψομετρικά Διαδρομής FUN

Διαδρομή RACE 76 km

Εκτιμώμενος χρόνος: 2 ώρες 30 λεπτά

Ξεκινώντας από το Γυμνάσιο Ζαχάρως, κατευθυνόμαστε προς την παραλία της Ζαχάρως, με το όχημα του προπομπού να δίνει το βήμα της προεκκίνησης. Από εκεί προχωράμε προς στο Στάδιο της Ζαχάρως και στη συνέχεια διασχίζοντας τα φανάρια της πόλης μέσω της Εθνικής Οδού κατευθυνόμαστε προς τον Μπισχινοκάμπο. Περνώντας από το παραλιακό χωριό του Κακοβάτου προχωράμε και συναντάμε το Νεοχώρι όπου στρίβουμε αριστερά και βγαίνουμε πάλι την Εθνική Οδό με κατεύθυνση την Ζαχάρω.

Το ελεύθερο δίνεται στην μεγάλη ευθεία λίγο πριν το 10ο χλμ με προορισμό το χωριό της Αρήνης (26ο χλμ). Διασχίζουμε το χωριό και ανηφορίζουμε προς την Μηλέα (32ο χλμ).

Σειρά έχει το Χρυσοχώρι και ένα πέρασμα έξω από το Παλαιοχώρι. Η ανηφορική διαδρομή συνεχίζεται και περνάμε από τη Μάκιστο και την Αρτέμιδα (40ο – 43ο χλμ), δύο χωριά που το 2007 βρέθηκαν στην κυριολεξία μέσα στο δρόμο της φωτιάς…

Σειρά έχει το χωριό της Σμέρνας (48ο χλμ) όπου είναι και το ψηλότερο σημείο της διαδρομής. Πλέον η κατηφορική κλίση είναι αισθητή και περνάμε από το Ξηροχώρι μετά το τέλος του οποίου αφήνουμε τον κεντρικό δρόμο και στρίβουμε δεξιά (59ο χλμ) στο τελευταίο κλειστό κατηφορικό τμήμα του αγώνα.

Οι αγωνιζόμενοι συνεχίζουν μέχρι την θέση «Κλειδί» περνώντας από τα Ιαματικά λουτρά του Καϊάφα. Εκεί συναντούν πάλι την Εθνική Οδό (66ο χλμ) και κινούνται αριστερά προς την Ζαχάρω μέχρι το Στάδιο (72ο χλμ) όπου και στρίβουν δεξιά προς την παραλία. Περνώντας από τον παραλιακό δρόμο τερματίζουν έξω από το Γυμνάσιο Ζαχάρως έχοντας ολοκληρώσει μια διαδρομή 76 χλμ.

Χάρτης και υψομετρικά Διαδρομής RACE

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν μετάλλιο, δίπλωμα, αναμνηστικό μπλουζάκι συμμετοχής στον αγώνα και τσάντα δώρων με τοπικά προϊόντα.

Απονομές θα γίνουν αφού ολοκληρωθούν και οι 2 διαδρομές.

Δηλώστε συμμετοχή


Κατεβάστε το υπόδειγμα της ομαδικής συμμετοχής

Δήλωση Ατομικής Δήλωση Ατομικής
Δήλωση Ομαδικής Δήλωση Ομαδικής

Σε περιμένουμε λοιπόν στη 1 Ιουλίου, γιατί νικητής είναι αυτός που συμμετέχει!!

Πληροφορίες: 6971893749, 697 4725111, podilateszacharos@gmail.com

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password